Gebruikte rolstoelbus – Vrijheid vinden met een beperkt budget

Mensen met een handicap zijn vaak afhankelijk van vrienden en familie voor vervoer om elkaar te ontmoeten, te werken en te spelen. Familieleden zijn meestal maar al te blij om een ​​persoon in een rolstoel te helpen wat onafhankelijkheid te krijgen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Met een bestelwagen met een handicap kan een persoon met een handicap echter zelfvoorzienend worden.

Helaas kost een goed uitgeruste bestelwagen meestal onbetaalbaar. Naast de initiële kosten van het busje, bepaalt de prijs van nieuw getransformeerde rolstoelen alleen mensen. Met een rolstoelbusje kan een gezin met een gemiddeld inkomen zich echter een rolstoeltoegankelijk voertuig veroorloven.

Overweeg het volgende scenario: “Bob” krijgt een vreselijk auto-ongeluk, waardoor hij verlamd raakt door afval. Ooit een actieve man, wil “Bob” nog steeds alleen zijn, met zijn gezin op vakantie gaan, boodschappen doen en veel van de dagelijkse taken doen die hij vroeger als vanzelfsprekend beschouwde. Hij heeft dringend een rolstoeltoegankelijk voertuig nodig, maar de nieuwe modellen passen niet in zijn prijsklasse. “Bob” begint met het vragen van lokale autodealers en het zoeken op internet naar informatie. Eureka! “Bob” vond een bestelwagen met weinig kilometers op 500 mijl afstand. Het busje heeft handmatige bediening, rolstoelbevestigingssystemen en een relatief lage kilometerstand. Wat nu?

Research teams in collaboration with NGO's to work on developing wheelchair  accessible maps of Delhi - The Indian Wire

 

Het kan moeilijk zijn om een ​​rolstoeltoegankelijke auto in de buurt te vinden. Tot overmaat van ramp bieden veel dealers, zoals Bruno, een besteldienst aan voor een persoon met een handicap. Als de bestelwagen moet worden afgeleverd, moet de verkoper te vertrouwen zijn. Voor de gelukkigen die lokaal kunnen kopen, kan een geliefde het busje testen, en als er verdere aanpassingen nodig zijn, kan dit altijd worden gedaan met een lokale monteur.

In de meeste gevallen zal de rolstoelbus goed uitgerust zijn, vaak met een lage kilometerstand. Voor mensen met slopende en progressieve ziekten is handmatig autorijden slechts een tijdelijke onderbreking van een groeiend verlies van onafhankelijkheid. Veel bestelwagens met rolwagen van ongeveer twee of drie jaar oud hebben minder dan 50.000 mijl op de teller. De reeds getransformeerde busjes zijn klaar om gebruikt te worden door hun nieuwe eigenaar, het kost alleen wat tijd om eraan te wennen.

Vans worden eerder omgebouwd tot een rolstoel, omdat de achterbank nog steeds toegankelijk is voor vrienden en familie die onderweg zijn. Terwijl nieuwe bestelwagens worden omgebouwd om zowel de bestuurder als de passagier te vervoeren, heeft een gebruikte bestelwagen meestal een lage kilometerstand en is deze redelijk geprijsd. Dus voordat u het opgeven van een hoger niveau van onafhankelijkheid opgeeft, zoekt u naar lokale dealers en websites voor een gebruikte rolstoelbus. Je weet maar nooit of je in de buurt een busje zult vinden dat wordt gebruikt voor goedkope maar praktische rolstoelen. Begin met zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.