iBeacon-technologie begrijpen

iBeacon of Beacon zoals het soms wordt genoemd, is een technologie waarmee gebruikers van mobiele apps kunnen luisteren naar signalen van bakens in de fysieke wereld. Met de iBeacon-technologie kunnen mobiele apps hypercontextuele inhoud aan gebruikers leveren op basis van een locatie. Deze technologie maakt gebruik van Bluetooth low energy.

Bluetooth lage technologie

Dit is technologie die wordt gebruikt voor het verzenden van gegevens over korte afstanden. Zoals de naam al doet vermoeden, verbruikt deze technologie zeer weinig energie. Volgens de makers van de app kan de Bluetooth low-technologie tot 3 jaar meegaan op een enkele knoopcelbatterij.

Als het op kosten aankomt, is de technologie 60-80% goedkoper dan traditionele Bluetooth.

Bluetooth Low Energy is ideaal voor eenvoudige toepassingen die kleine periodieke gegevensoverdrachten vereisen. Klassieke Bluetooth is het meest geprefereerde type Bluetooth.

Hoe iBeacon werkt

Zoals vermeld, luisteren de bakens die in uw telefoon zijn geïnstalleerd naar verzonden signalen en reageren dienovereenkomstig wanneer de telefoon binnen bereik komt. Als u bijvoorbeeld een baken in een winkel passeert, geeft de winkel van de winkelier een speciale aanbiedingwaarschuwing voor u weer. Als je een museum bezoekt, geeft de app van het museum je speciale informatie over de dichtstbijzijnde tentoonstelling.

iBeacon is een groot probleem omdat het merken, apps en retailers in staat stelt te begrijpen waar de klanten zich in de fysieke omgeving bevinden. Doordat de betrokken partijen weten waar de klanten zijn, kunnen ze waardevolle berichten en advertenties versturen op de telefoon van de klant.

Hoe de technologie verschilt van andere technologieën

Er zijn een aantal manieren waarop iBeacon verschilt van andere locatiegebaseerde technologieën. Een van de verschillen is dat iBeacon een eenrichtingszender is naar het ontvangende apparaat. U moet ook de iBeacons-app op uw apparaat hebben geïnstalleerd om met de bakens te kunnen communiceren.

Punten om op te merken

Hoewel de iBeacon-technologie is ontworpen om advertenties door te geven, zullen de advertenties u niet storen omdat de technologie geen nutteloze berichten verzendt. Ook levert de technologie geen meldingen totdat een bepaalde drempel is bereikt.

Als u veel meldingen ontvangt, kunt u deze stoppen door de machtigingen te wijzigen. U kunt de meldingen ook stoppen door Bluetooth uit te schakelen of door de iBeacon-app te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.